Slipknot


Οι Slipknot είναι ένα Αμερικάνικο group από το Des Moines της Iowa, που δημιουργήθηκε το 1995. Την ιδέα για την δημιουργία ενός group με 3 άτομα στα κρουστά είχε ο Shawn Crahan (ο clown), για να έχουν έτσι τα τραγούδια τους έναν πιο ογκώδη ήχο! Η καινοτομία αυτή σε συνδυασμό με την αμφίεση των μελών του συγκροτήματος (χειροποίητες μάσκες) είναι για πολλούς και η κύρια αιτία της τεράστιας επιτυχίας τους!

Μάλιστα μέχρι πριν καιρό (μέχρι βασικά την επιτυχία των side projects τους) υπήρχε η φήμη ότι λίγοι είχαν δει τα πρόσωπα που κρύβονταν κάτω από τις μάσκες! Αυτό βέβαια δεν ίσχυε, και ο ..μύθος καταρρίφθηκε τελείως με τις φωτογραφίσεις των μελών χωρίς μάσκες με τα side-projects τους, ή και σε διαφημιστικά για μουσικά όργανα…

Το group πέρασε από διάφορα στάδια αλλάζοντας πολλά ονόματα (όπως Meld), καταλήγοντας στο τελικό όνομα Slipknot το 1996 μετά από πρόταση του drummer Joey Jordison, να ονομαστούν όπως το πρώτο τραγούδι του, πρώτου τους, άλμπουμ… Τα μέλη του αυτή την στιγμή είναι οι:

Sid Wilson (#0) turntables

Joey Jordison (#1) drums

Paul Gray (#2) μπάσο, πίσω φωνητικά

Chris Fehn (#3) κρουστά, πίσω φωνητικά

Jim Root (#4) κιθάρα

Craig Jones (#5) πλήκτρα, κονσόλα, media

Shawn Crahan (#6) κρουστά, πίσω φωνητικά

Mick Thomson (#7) κιθάρα

Corey Taylor (#8) φωνητικά


“All Hope Is Gone”

Το πιο πρόσφατο άλμπουμ τους, και αυτό για το οποίο γίνεται και η περιοδεία είναι το “All Hope Is Gone”. Το άλμπουμ, που κυκλοφόρησε τον περασμένο Αύγουστο είναι κατά την γνώμη μου το καλύτερό τους και χωρίς αμφιβολία είναι ένα πολύ δουλεμένο άλμπουμ, τόσο που θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω το καλύτερο της περασμένης χρονιάς για την metal μουσική (περνώντας και τα καινούργια των Metallica, Judas Priest ακόμα και Ac/Dc)! Έγινε όπως και το “9.o. Live” χρυσό”! Με καταπληκτικά κομμάτια όπως το “Psychosocial”, το “Sulfur”, το “Dead Memories” αλλά και την καταπληκτική μπαλάντα “Snuff”





Τέλος αξίζει φυσικά να σημειώσουμε ότι πολλά από τα μέλη συμμετέχουν και σε διάφορα άλλα projects με πολύ μεγάλη επιτυχία, όπως για παράδειγμα ο τραγουδιστής Corey Taylor μαζί με τον James Root έχουν δημιουργήσει το συγκρότημα Stone Sour (ποιος δεν έχει ακούσει το “Through the glass”), ο drummer Joey Jordison είναι στο συγκρότημα Murderdolls και έχει συμμετάσχει και στο “all-star” άλμπουμ της Roadrunner Records και ο Shawn Craham έχει το δικό του side project, τους To my Surprise.

Slipknot λοιπόν!

Και τα μυαλά στα κάγκελα!

(πηγές από wiki, fantasyGate


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου