Σλοβενία-ΗΠΑ 2-2


Σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι οι ΗΠΑ παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ (2-0) από την Σλοβενία ισοφάρισαν 2-2 αφήνοντας ανοιχτά τα πάντα στον τρίτο όμιλο




Το ματς είχε δύο πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο οι Σλοβένοι αιφνιδίασαν τους Αμερικανούς με δύο γρήγορα γκολ αλλά μετά κάθισαν στο προσωρινό προβάδισμα και το πλήρωσαν.

Ο γρήγορος ρυθμός που επέβαλαν οι Αμερικανοί στην επανάληψη δεν αντιμετωπίστηκε με την κατάλληλη ψυχραιμία από τους Σλοβένους, που έδειξαν απροετοίμαστοι για την πίεση που δέχτηκαν, χάνοντας την ευκαιρία, όπως μάλιστα εξελίχθηκε το ματς, να σιγουρέψουν την πρόκριση από σήμερα.

Στο ξεκίνημα, η Σλοβενία με σωστή τακτική έκλεισε τους χώρους αφήνοντας τους Αμερικανούς να παίζουν με μακρινές μπαλιές. Οι Σλοβένοι ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στις αντεπιθέσεις αφού σε μόλις τρεις ευκαρίες πέτυχαν δύο γκολ.

Έχοντας σε πλήρη αρμονία τις γραμμές τους "κλείδωσαν" την μεσαία γραμμή των Αμερικανών, που προσπάθησαν να απειλήσουν με στημένες φάσεις. Προς το τέλος του πρώτου μέρους βρήκαν κενούς χώρους, αλλά αντί να ισοφαρήσουν δέχτηκαν το δεύτερο γκολ.

Οι Σλοβένοι εμφανίστηκαν βελτιωμένοι από το ματς με την Αλγερία. Έχοντας διαφορά δύο πόντων στην βαθμολογία από τους αντιπάλους τους και ψυχολογικό πλεονέκτημα, φρόντισαν να μην απειληθούν καλύπτοντας σωστά τον χώρο προς την εστία του Χαντάκοβιτς. Κυριάρχησαν στο κέντρο και αναπτύχθηκαν επθετικά από τα άκρα.

Ο Μπίρσα αιφνιδίασε τους Αμερικανούς στο 13' με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, βρίσκοντας απροετοίμαστο τον Χάουαρντ. Στην πίεση των ΗΠΑ η Σλοβενία απάντησε με δεύτερο γκολ του Λούμπιανκιτς στο 42' μετά από πετυχημένο αιφνιδιασμό και πλασέ μέσα από την περιοχή.

Στο διάστημα 35'-45' οι ΗΠΑ απείλησαν. Ο Τόρες, στο 36' με απευθείας εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον Χαντάκοβιτς να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 41' μετά από πετυχημένο συνδυασμό, ο Φίνλει βρήκε τον Ντέμπσει, αλλά η ασίστ του δεύτερου προς τον Ντόνοβαν, έδιωξε ο Μπρέτσκο σωτήρια σε κόρνερ.

Οι αλλαγές του Μπομπ Μπράντλει στο ημίχρονο άλλαξαν την μορφή του αγώνα. Το γκολ του Ντόνοβαν στο 48' με δυνατό σουτ από την μικρή περιοχή γέμισε αυτοπεποίθηση τους Αμερικανούς. Το παιχνίδι έγινε πιο γρήγορο με τις ΗΠΑ να έχουν την κατοχή της μπάλας.

Πρώτο μέλημα για τους παίκτες του Μάτζια Κεκ, ήταν να μην ισοφαριστούν, σαφώς επηρεασμένοι από το γκολ που δέχτηκαν. Στο 50' εκτέλεση φάουλ του Ντόνοβαν, ο Ονιέγου δεν πρόλαβε την μπάλα από την μικρή περιοχή. Το άγχος άρχισε να κυριεύει τους παίκτες του Μπομπ Μπράντλει. Το παιχνίδι τους άρχισε να γίνεται άναρχο με μακρινές μπαλιές.

Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντόνοβαν στο 69' η μπάλα έφθασε στον Άλτιντορ, το σουτ του επιθετικού των Αμερικανών μπλόκαρε ο Χαντάνοβιτς. Ο Μπράντλει πέρασε και άλλον επιθετικό στο τελευταίο δεκάλπτο, αυξάνοντας την πίεση.

Τα ψυχικά αποθέματα των Αμερικανών στάθηκαν ικανά να ισοφαρίσουν το ματς. Στο 82' μετά από κεφαλιά πάσα του Άλτιντορ, ο Μπράντλει με δυνατό σουτ από την μεγάλη περιοχή ισοφάρισε για τις ΗΠΑ, δικαιώνοντας τον πατέρα του. Ο κατά τα άλλα άψογος διαιτητής Κουλίμπαλι ακύρωσε κανονικό γκολ των ΗΠΑ στο 85'.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τους Αμερικανούς ελαφρώς απογοητευμένους. Πλέον, η τρίτη αγωνιστική θα δείξει ποιές ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη φάση.

O Λάντον Ντόνοβαν αναδείχτηκε MVP του αγώνα, ως ο παίκτης που έδωσε το έναυσμα για την αντεπίθεση των Αμερικανών. Θετική ήταν η παρουσία του Ραντοσάβλιεβιτς για την Σλοβενία.

Η τρίτη αγωνιστική περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις Αγγλία-Σλοβενία και ΗΠΑ-Αλγερία. Το προβάδισμα διατηρεί η Σλοβενία, ωστόσο το ματς κόντρα στα "λοντάρια" θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο καθώς θα θέλουν νίκη, ενώ οι ΗΠΑ έχουν σαφώς πιο εύκολο έργο απέναντι στην Αλγερία.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Σλοβενία(Mάτζια Κεκ): Χαντάνοβιτς, Μπρέτσκο, Σούλερ, Σέζαρ, Κόρεν, Λιούμπιανκιτς(73' Πέτσνικ-90' Κόματς), Μπίρσα(86' Ντέκιτς), Νοβάκοβιτς, Τζόκιτς, Κιρμ, Ραντοσάβλεβιτς

ΗΠΑ(Μπομπ Μπράντλει): Χάουαρντ, Μποκανέγκρα, Μπράντλει, Ονιέγου(79' Γκόμες), Τσερούντολο, Ντέμπσει, Ντόνοβαν, Ντέμεριτ, Τόρες(46' Εντού), Αλτιντόρ, Φίντλει(46' Φιλχαμπερ)

Διαιτητής: Koμάν Κουλιμπάλι (Μάλι)

Kίτρινες κάρτες: Σούλερ, Σέζαρ, Τζόκιτς, Κιρμ, Φίντλει.

Γκολ: 13' Μπίρσα, 36' Λιούμπιανκιτς, 46' Ντόνοβαν, 82΄Μπράντλει
From:sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου