Πολυτιμότερος των τελικών ο Μάικ Μπατίστ



O Αμερικανός πάουερ φόργουορντ του Παναθηναϊκού συγκέντρωσε 48 ψήφους, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Γιάννη Μπουρούση του Ολυμπιακού με 20 ψήφους.

Την τριάδα συμπλήρωσε ο Ρόντρικ Μπλάκνεϊ του Πανελληνίου, με 19 ψήφους, Σπανούλης και Νίκολας τον ακολούθησαν με 18.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας: Μάικ Μπατίστ (Παναθηναϊκός) 48, Γιάννης Μπουρούσης (Ολυμπιακός) 20, Ρόντρικ Μπλάκνεϊ (Πανελλήνιος) 19, Ντρου Νίκολας (Παναθηναϊκός) 18, Βασίλης Σπανούλης (Παναθηναϊκός) 18, Κώστας Καϊμακόγλου (Μαρούσι) 13, Νίκολα Πέκοβιτς (Παναθηναϊκός) 13, Δημήτρης Μαυροειδής (Μαρούσι) 12, Μπίλι Κις (Μαρούσι) 11, Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός) 10, Κώστας Τσαρτσαρής (Παναθηναϊκός) 7, Μιχάλης Πελεκάνος (Μαρούσι) 2, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (Παναθηναϊκός) 1.

Ο Μάικ Μπατίστ παραχώρησε μίνι συνέντευξη στο επίσημο σάιτ του ΕΣΑΚΕ, την οποία και αναδημοσιεύουμε:

-Πανηγυρίζεις το πρωτάθλημα κάθε χρόνο από το 2003 που ήρθες στον Παναθηναϊκό. Πόσο ιδιαίτερο είναι το φετινό για σένα;

"Το να κατακτήσουμε τον τίτλο ήταν κάτι πολύ ιδιαίτερο για εμάς. Ειδικά φέτος μετά από όσα περάσαμε στη διάρκεια της χρονιάς. Είχαμε πολλούς τραυματισμούς και επίσης υπήρξε ένα διάστημα που δεν παίξαμε καλά. Θα μπορούσαμε εύκολα να τα παρατήσουμε, αλλά αποφασίσαμε να συνεχίσουμε να ερχόμαστε στο γήπεδο και να δουλεύουμε σκληρά κι έτσι κάποια στιγμή όλη αυτή η σκληρή δουλειά που κάναμε, βγήκε και στο παιχνίδι μας.

Θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους προπονητές μας, τους ίδιους μας τους εαυτούς, αλλά και τον κόσμο, γι’ αυτό συνεχίσαμε να δουλεύουμε σκληρά για να αλλάξουμε τα πάντα. Το να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και ειδικά απέναντι στον Ολυμπιακό ήταν το καλύτερο φινάλε".

-Παρά το ότι είχες ήδη στο παλμαρέ σου άλλα έξι πρωταθλήματα με τον Παναθηναϊκό, αυτό ήταν το πρώτο που κατακτήσατε στο ΣΕΦ και το δεύτερο ουσιαστικά μακριά από το ΟΑΚΑ.

"Το ότι το κατακτήσαμε στην έδρα του αντιπάλου, είναι κάτι που το κάνει και αυτό ιδιαίτερο. Αν κοιτάξεις προς τα πίσω, αυτή η ομάδα τα τελευταία 10 χρόνια έχει κάνει τα πάντα εκτός από αυτό. Οπότε για εμάς ήταν ένας έξτρα λόγος να πανηγυρίσουμε ιδιαίτερα αυτόν τον τίτλο".

-Πόσο δύσκολο ήταν να συγκεντρωθείς στο μπάσκετ και να φτάσετε στη νίκη;

"Ήταν δύσκολο να συγκεντρωθείς... Εγώ το παίρνω προσωπικά. Ότι γινόταν στο ΣΕΦ εγώ το πήρα προσωπικά. Ήταν περισσότερο ως κίνητρο προς τον ίδιο μου τον εαυτό, με πείσμωσε. Όταν ηρεμήσαμε και παίξαμε μπάσκετ φρόντισα να παίξω όσο καλύτερα μπορούσα... Και το ίδιο έκαναν και οι συμπαίκτες μου".

-Τι σημαίνει για σένα αυτός ο τίτλος του MVP;

"Είμαι χαρούμενος, γιατί παίζω καλά, αλλά θα πρέπει να αποδώσω τα εύσημα και στους συμπαίκτες μου. Πιστεύουν σε εμένα κάθε φορά που μου δίνουν την μπάλα στην επίθεση ή όταν παίζω άμυνα και είμαι εκεί για να βοηθήσω την ομάδα. Είναι κάτι αμφίδρομο έτσι κι αλλιώς. Πρέπει και έχουμε πίστη ο ένας στις δυνατότητες του άλλου. Το τρόπαιο δεν δείχνει έναν παίκτη. Είναι ομαδική κατάκτηση. Κι εύχομαι να κατακτήσουμε κι άλλα στο μέλλον".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου