Κινδυνεύει με αποβολή ο "σφαγέας" των ΗΠΑ



Το πρώτο σοβαρό ατόπημα της διαιτησίας σημειώθηκε στο ματς του τρίτου ομίλου ΗΠΑ-Σλοβενία. Ο διαιτητής από το Μάλι Κόμαν Κουλιμπάλι, ακύρωσε κανονικό γκολ των ΗΠΑ αποτρέποντας τους από την ανατροπή στο σκορ.


Η ΦΙΦΑ εξετάζει την περίπτωση αποβολής του από την συνέχεια του Μουντιάλ μετά λάθος του που έκρινε την έκβαση του αγώνα. Ο Εντού ύστερα από χτύπημα φάουλ του Ντόνοβαν, έστειλε από κοντινή απόσταση την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε από τον 40χρονο διαιτητή.

"Ρωτήσαμε τον διαιτητή πολλές φορές γιατί ακύρωσε το γκολ και δεν πήραμε απάντηση. Δεν είδα κανένα φάουλ, απλά ένα χτύπημα φάουλ και ένα κανονικό γκολ", δήλωσε μετά το ματς ο Ντόνοβαν.

Οι διαιτητές είναι υποχρεωμένοι να δίνουν γραπτή αναφορά στην ΦΙΦΑ μετά το ματς, αλλά δεν είναι βέβαιο πως θα δικαιολογήσει την απόφαση του αυτή ο Κουλιμπάλι.

Η ΦΙΦΑ θέλει να διατηρήσει το προφίλ της υψηλό σε αυτό το Μουντιάλ και αποφασισμένη να κρατήσει σε ανάλογο επίπεδο την διαιτησία. Ο Κουλιμπάλι ήταν διαιτητής στον τελικό του Κόπα Άφρικα Γκάνα-Αίγυπτο στις αρχές της σεζόν.
From:sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου