Απών από την τελετή έναρξης του Μουντιάλ ο Μαντέλα



Απών από την τελετή έναρξης του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής θα είναι ο Νέλσον Μαντέλα, λόγω του ξαφνικού θανάτου της 13χρονης δισέγγονής του σε τροχαίο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδρύματος Μαντέλα « η Ζενάνι Μαντέλα, 13 ετών, επέστρεφε με αυτοκίνητο από συναυλία για την έναρξη του Μουντιάλ στο στάδιο Ορλάντο του Γιοχάνεσμπουργκ όταν συνέβη του δυστύχημα και κανείς άλλος δεν έπαθε τίποτε». Το κορίτσι γιόρτασε τα 13 της χρόνια στις 9 Ιουνίου.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη και σύμφωνα με την αστυνομία ήταν μεθυσμένος. Εναντίον του θα απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία.

«Ο οδηγός συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και επειδή οδηγούσε σε κατάσταση μέθης», τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας και γνωστοποίησε πως το απόγευμα θα προσαχθεί ενώπιον του δικαστηρίου του Γιοχάνεσμπουργκ.

Σύμφωνα με το Ιδρυμα Μαντέλα, ο οδηγός είναι μέλος της οικογένειας του Νοτιοαφρικανού πρώην προέδρου. Στο αυτοκίνητο επέβαινε και ένα τρίτο πρόσωπο, «μια γυναίκα μέλος της οικογένειας Μαντέλα, αλλά όχι η μητέρα του παιδιού», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου