Και επίσημα: Ο Serj Tankian τον Αύγουστο στην Αθήνα






Και επίσημα πλέον, η πρώτη μεγάλη συναυλία του Αυγούστου είναι γεγονός! Αυτό για το οποίο το Rocking.gr σας ενημέρωσε πρώτο είναι πια επιβεβαιωμένο: Ο Serj Tankian, τραγουδιστής των System Of A Down, θα βρεθεί στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στο Θέατρο του TerraVibe Park, την Τρίτη, 17 Αυγούστου.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Αλλάζουν τα σχέδια των διακοπών για τον Αύγουστο!

O Serj Tankian, frontman των System of A Down, έρχεται στην Ελλάδα για μια μοναδική και άκρως αντισυμβατική συναυλία, την Τρίτη 17 Αυγούστου, στο Θέατρο TerraVibe Park, στην Αθήνα!

Η συναυλία θα είναι μία πραγματικά ξεχωριστή μουσική εμπειρία, με τη γεμάτη ένταση φωνή του Serj Tankian, ψυχή των System of A Down. Θα τον απολαύσουμε σε τραγούδια που αγαπήσαμε για τον πολιτικοποιημένο τους χαρακτήρα, τόσο από τα albums του συγκροτήματος, όσο και από το προσωπικό του album, "Elect the Dead". Μία ιδιαίτερη βραδιά που όλα τα συμφωνικά μέρη των τραγουδιών θα πλαισιωθούν από 8μελη κλασική ορχήστρα.

Ένα πείραμα που δοκιμάστηκε με το πρόσφατο "Elect the Dead Symphony", αυτή τη φόρα συνδυασμένο με μια full ηλεκτρική μπάντα.

Ο Serj Tankian, γεννήθηκε στο Λίβανο, από Αρμένιους γονείς, και μετανάστευσε στην Αμερική σε μικρή ηλικία. Μετά το τέλος των σπουδών του στο πανεπιστήμιο, το 1995, μαζί με τρεις φίλους από την Αμερικανο-αρμένικη κοινότητα, δημιουργούν τους System Of A Down. Με μουσική επηρεασμένη από το alternative rock, το heavy metal, τη jazz αλλά και την παραδοσιακή μουσική της Αρμενίας κυκλοφόρησαν το 1998 το πρώτο τους ομώνυμο album και αμέσως γνωρίσαν μεγάλη επιτυχία. Τραγούδια, όπως το "Sugar" και το "Spiders" ξεχωρίσαν και το συγκρότημα γίνεται αγαπητό για την επιβλητική φωνή του Serj, τον ξεχωριστό ήχο και τον πολιτικό στίχο των τραγουδιών τους. Το 2001, κυκλοφορούν το "Toxicity" που θεωρείτε η νέμεσης του αμερικάνικου ονείρου. Από το album ξεχώρισε το "Chop Suey!", που κέρδισε υποψηφιότητα για Grammy, παρότι λογοκρίθηκε από τα Αμερικανικά Μ.Μ.Ε., λόγω των «πολιτικοποιημένων» στίχων του. Ακολούθησαν οι κυκλοφορίες του "Steal This Album" το 2002 και το διπλό album "Mezmerize" / "Hypnotize" που κυκλοφόρησε σε δύο μέρη: το πρώτο μέρος το Μάιο του 2005 και το δεύτερο λίγους μήνες αργότερα, καταφέρνοντας και τα δύο να φτάσουν στις κορυφές του αμερικάνικου Billboard. Ένα χρόνο αργότερα, το 2006, οι System of A Down, στο απόγειο της καριέρας τους και έχοντας πουλήσει πάνω από 16 εκατομμύρια δίσκους, αποφασίζουν να κάνουν ένα διάλειμμα στη κοινή μουσική τους πορεία, δηλώνοντας ότι κάποια στιγμή θα επανενωθούν.

Ο Serj Tankian γράφει τραγούδια και παίζει ο ίδιος όλα σχεδόν τα όργανα στo solo album του, "Elect The Dead", που κυκλοφόρησε το 2007 με το γνώριμο rock ήχο των System Of Down, συνδυασμένο με αρμένικα παραδοσιακά όργανα. Ο στίχος του παραμένει πολιτικοποιημένος, ενάντια στο κατεστημένο, τον πόλεμο και τα συμφέροντα των μεγάλων.

Ο Serj Tankian, πολύπλευρη προσωπικότητα, εξέδωσε το Cool Gardens, ποιητική συλλογή πάνω στην κοινωνική εμπάθεια. Δεν ξέχασε ποτέ τις ρίζες του και το 2002 κυκλοφόρησε, με τον Τουρκο-Αρμένιο avant-garde μουσικό, Arto Tunçboyacıyan, το "Serart". Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων οι Tool, Deftones, Wu Tang Clan και ο Notorious B.I.G.

Μαζί με τον Tom Morello, κιθαρίστα των Rage Against the Machine, ίδρυσαν τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Axis of Justice, που στοχεύει να φέρει κοντά μουσικούς και φίλους της μουσικής, που αγωνίζονται για κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο Serj Tankian δεν είναι μόνο ένας ακόμη ευαίσθητος τραγουδοποιός, είναι ένας μοναδικός ποιητής, ενεργός ακτιβιστής και πολίτης του κόσμου. Την Τρίτη 17 Αυγούστου 2010 θα βρίσκεται για μία μοναδική συναυλία με τη συνοδεία 8μελής κλασικής ορχήστρας, στο Θέατρο TerraVibe Park, στην Αθήνα.

Πληροφορίες Εισιτηρίων

Η ημερομηνία έναρξης προπώλησης των εισιτηρίων θα ανακοινωθεί σύντομα.
Η τιμή εισιτηρίου είναι 25 €.

Σημεία Προπώλησης:

Αθήνα:
Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς)
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210-3608366

Θεσσαλονίκη:
Ticket House, Μητροπόλεως 102
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310-264880

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr.
From:rocking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου