Η πιο "στείρα" διοργάνωση


Ο μικρότερος συντελεστής τερμάτων στην ιστορία των Μουντιάλ έχει μπει στα 22 ματς που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής. Ένας λόγος είναι και οι βουβουζέλες!


Το γεγονός επιβεβαιώνεται και από τα στατιστικά, αφού στα 22 παιχνίδια που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής στην πρώτη φάση, έχουν σημειωθεί 44 τέρματα. Δηλαδή 2 γκολ ανά ματς, συντελεστής που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού.

Το αμέσως επόμενο μικρότερο ρεκόρ ήταν στο Μουντιάλ της Ιταλίας, όταν οι ομάδες είχαν συντελεστή 2,21 γκολ ανά παιχνίδι. Αξίζει να σημειώσουμε πως στα γήπεδα της Γερμανίας τέσσερα χρόνια πριν, στην πρώτη φάση είχαμε 2,38 γκολ μέσο όρο ανά ματς.

Φταίνε και οι βουβουζέλες

Ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι και η παρουσία των βουβουζέλων. Ο ενοχλητικός θόρυβος που κάνουν αποσπά την προσοχή των ποδοσφαιριστών που δεν μπορούν να συγκεντρωθούν στο παιχνίδι τους.

Το αστείο της όλης υπόθεσης πάντως, είναι πως η νέα μπάλα που χρησιμοποιούν στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής έχει βοηθήσει στο να μπουν πολλά γκολ από λάθος του τερματοφύλακα.

** Η βουβουζέλα έχει πάρει το όνομα της από την λέξη "Vuvu", που στην γλώσσα των Ζουλού σημαίνει: "Κάντε φασαρία"!
From:sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου